Over mij

Ik ben gitarist en singer songwriter. Ik ben opgegroeid en opgeleid met jazz en blues. Het is de rode draad die je terug hoort in de muziek die ik maak.

Goede muzikanten hebben altijd veel indruk op mij gemaakt, niet alleen gitaristen. De beheersing, de emotie en soms ontlading in het spel, dat doet me echt wat. Samenspel en improvisatie voegt daar een extra dimensie aan toe. De power van een goed spelende band geeft mij een enorme kick. Die energie wil ik graag doorgeven.

In de loop van 40 jaren gitaarspelen heb ik langzaam maar zeker mijn eigen sound ontwikkeld en ik denk dat daar mijn kracht ligt als gitarist. Composities beginnen bij mij meestal met een korte frase op gitaar. Een lick met een bepaalde kenmerkende sound geeft een eigen karakter aan een stuk. Je herkent het al bij de eerste noten, als het goed is. Bij het schrijven heb ik meestal een bepaalde sfeer in gedachte die hoort bij een bepaald onderwerp. Bij de verdere uitwerking probeer ik de muziek dan zo goed mogelijk te laten aansluiten bij wat ik wil overbrengen.

Vaak schrijf ik over onderwerpen waar ik zelf mee te maken heb of over dingen die in mijn omgeving gebeuren. Ik vertaal dat dan in een liedje, veelal met een humoristische twist. Anderen schrijven een boek, maar mijn focus is altijd de muziek.

“Recht en onrecht” blijkt een terugkerend thema te zijn in wat ik schrijf, wat misschien niet zo verwonderlijk is, omdat ik naast muzikant ook advocaat ben. In 2020 heb ik met mijn band de EP “Dealbreaker” opgenomen. Die hebben we nog niet uitgebracht in verband met de Corona-pandemie waardoor live optredens niet meer mogelijk zijn.

In de eerste Corona lockdown heb ik mijn studio thuis verbeterd en een aantal akoestische nummers geschreven onder de noemer “Sad Songs About The Law”. Voor het eerst heb ik nu ook een aantal Nederlandstalige stukken geschreven. Dit repertoire wil ik in het voorjaar van 2021 gaan uitbrengen.

Omdat het live-circuit voorlopig plat ligt, zal ik me de komende tijd vooral richten op het schrijven en produceren van nieuwe muziek. Een mooie nieuwe uitdaging, al mis ik het spelen voor live-publiek enorm.

Leave a Reply

2014 JamSession © All rights reserved.